Kis elmélkedés

Minden évben meghatározzák az év színét, amihez a világ a divat, a kiegészítők, lakberendezés, körmök stb. terén idomulni fog.
A tavalyi évben ez a marsala volt, ami egy olasz likőrbor. Elég testes, meghatározó szín volt.

Az idei évben először 2 szín került fel a listára: ezek a rózsakvarc és a higgadt kék, vagy angolul rose quartz és serenity.
Ezek nagyon visszafogott, pasztelles árnyalatok, amelyek talán többek ízlését tükrözik. Finom, lágy színek, egyáltalán nem hűvösek. A puhaság és otthon érzetét keltik, ahova jó megérkezni egy fárasztó nap után.
Ebben a felgyorsult világban amúgy is szüksége van az embernek a visszavonulásra és megnyugvásra, ezek a színek pedig tökéletesen tükrözik ezeket az érzéseket.

Mind egymás mellett, mid pedig külön-külön megállják a helyüket. Akinek nem világa a kék szín, az a rózsásabb árnyalattal csempészhet egy kis puhaságot, nőiességet az otthonába anélkül, hogy az giccses lenne.
A kék szín kedvelői pedig most egy világos, ugyanakkor megnyugtatóan élénk árnyalatban láthatják viszont kedvencüket.

Az utóbbi években egyre inkább hajlok a pasztelles, világos-virágos árnyalatok felé, így ennek az évnek a színei kifejezetten megihlettek nagyon sok dolog elkészítése kapcsán. Nem csak a horgolt kiegészítők, hanem a dekupázsolt használati tárgyak esetében is.
Igyekszem minél többek ezek közül elkészíteni és természetesen megmutatni.

De lássuk akkor a 2016-os év színeit egymás mellett és különböző anyagokon keresztül is.





 







Megjegyzések