Mivel tudnám még egyedibbé tenni az elkészült darabot?

Nos, a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Hiszen választhatunk hozzá más típusú, vastagságú, színű, mintájú fonalat, és máris miénk a figura.

Készíthetünk neki hajat. A szempillafonallal kicsit bohókásabb kinézetet adhatunk neki. Hurkolt horgolási technikával göndör hajat varázsolhatunk. Előre vásárolt babahajakkal angyalkás kinézetet kölcsönözhetünk. És természetesen ott vannak a valódi hajként felvarrható verziók, melyek tengernyi színben állnak rendelkezésünkre.

Lehet fiús és lányos karaktert is készíteni ugyanabból az alapból. Kaphat nadrágot, inget, öltönyt, kalapot, cipőt. Horgolhatunk rá ruhát, szoknyát, gallért, harisnyát, lábmelegítőt. Télen sapkába és sálba burkolhatjuk, hogy meg ne fázzon kedvencünk.

Nem csak horgolhatunk. Aki tud kötni, az egy másik, eltérő textúrával dobhatja fel a ruhatárat. Hiszen az egy másik fajta kézimunka. Ennek mentén hímezhetünk is. Nem csak a ruhára, hanem magára a figurára is. Nagyon egyedi és kedves darab lesz belőle. A laylala darabokon gyakran találkozhatunk ilyesmivel.

Varrhatjuk tüllből, maradék anyagból a kiegészítőt. Kaphat virágot a hajába vagy a gomblyukába. Rengetegféle gomb van, amiből megtalálhatjuk az ideális hiányzó darabot.

Mindezt vehetjük készen vagy készíthetjük mi magunk. Ma már a hobbiboltok rengetegféle dolgot kínálnak, amiből mi magunk is készíthetünk egy-egy saját darabot, így tovább erősítve a kézműves hatást.

A gombok készülhetnek FIMO gyurmából, vagy levegőre száradó verzióból. Önthetjük a kámeákat műgyantából is, amit kedvünkre színezhetünk közben vagy utólag. Fűzhetünk gyöngyből nyakláncot vagy hajdíszt. Szalagokból kaphat övet, cipőfűzőt, táskapántot.

Ahogy írtam, bármit kipróbálhatunk. A felhasználásnak csak a képzeletünk szab határt...


Kép forrása: https://pixabay.com/


Megjegyzések