Újdonságok

Indítok egy új heti megjelenésű posztsorozatot, ami a héten megjelent újdonságokról szól. Ezek lehetnek fonalak, könyvek, magazinok, anyagok. Szinte bármi, ami a kézművesség általam művelt ágaihoz kapcsolódik.

Nézzük, milyen új fonalak érkeztek a héten.
  • A Reatex gondozásában az új Rea Tex Cotton Gold, Cotton Gold Batik és Cotton Gold Tweed fonalakat üdvözölhetjük.
A Cotton Gold-ok 55% pamut- és 45% akriltartalmúak. 3,5-5-ös horgoló- és kötőtűkhöz ajánlják. 100g fonal 300 m hosszú. Kényelmes, puha fonalak, amelyekből bármilyen holmi készíthető.
Előbbi 22, utóbbi 14 gyönyörű színárnyalatban kapható, amelyek között a pasztelles és élénk árnyalatok kedvelői egyaránt megtalálják a számításukat.

A Cotton Gold Tweed 4 különböző színben található meg a honlapon. Mindegyik az alaptól eltérő bogyókkal van egybeszőve, amelyek jól belesimulnak a főszálba. 57% pamutot, 40% akrilt és 3% noppot tartalmaznak. A súlyuk és méretük megegyezik a fenti fonalakéval.
          
  • A Gombolydában az Alize Cotton Baby Soft fonalait találjuk.
Ezek kifejezetten kisgyermekek és újszülöttek részére kifejlesztett fonalak. Szöszmentesen köthetőek-horgolhatóak, ezért az ebből elkészült játékokat is bátran adhatjuk a picik kezébe.
50% pamutot és 50% akrilt tartalmaznak. 100 g mennyiségen 270 m fonalat találunk.
Nagyon szép pasztell árnyalatokban kaphatóak, amelyek kitűnően illenek az apróságok első éveibe.

    

És most lássuk a könyveket!
  • Megjelent a Hobbyművész Katalógus 2017 tavaszi-nyári száma, ami ismét sok új ötletet adhat számunkra a benne található anyagok felhasználásához. A vastag füzet megrendelhető a https://www.artexport.hu/cikkek/katalogusok oldalon.
  • A Tölgy Kiadó gondozásában kiadásra került a 20 horgolt táska könyv, amely tökéletes ötleteket biztosít számunkra, hogyan legyünk csinosak és trendik nyáron.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még hasonlóakat látni, akkor jelezd felém kommentben vagy a Facebook oldalamon!


https://www.facebook.com/Horgoblog/     https://plus.google.com/u/0/113032108964945598475    https://mail.google.com/mail

Képek forrása: http://www.reatex.hu/ és http://www.gombolyda.hu

Megjegyzések